Gràcies pel Tramvia que necessita Barcelona

Article publicat a “El Periódico” el 22 de març del 2018

Gràcies Senyor Bosch per ignorar totes les ciutadanes i ciutadans que pateixen la contaminació a Barcelona cada dia, inclosos els que moren cada any per aquesta causa; gràcies per endarrerir un projecte de transport públic que ja porta més de 17 anys de retard i que podria treure 14.000 cotxes dels carrers; gràcies per fer que els habitants, alguns del seu propi partit, de Badalona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, L’Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià de Besòs es quedin sense connexió metropolitana contra el que demanen els seus alcaldes i la majoria de la població; gràcies per inventar una excusa rere l’altra per no donar suport a la unió del tramvia per la Diagonal. Gràcies per no tirar endavant el que diu el seu propiprograma electoral.

També gràcies per boicotejar la mobilitat del pol més important d’innovació a Catalunya com és el 22@; gràcies per avalar les tesis acientífiques sobre el projecte i posar-se en contra de les principals universitats del país amb milers d’estudiants, professors i treballadors perjudicats; gràcies per votar al costat dels que defensen una Diagonal aïllada, només accessible amb transport privat, amb perjudici de la qualitat de vida de la gent i de la millora del comerç; votaran el mateix que PDeCAT i PP, els grans detractors de la mobilitat equitativa i sostenible des de fa dècades. Li recordem que el Senyor Trias va reformar la Diagonal per a una minoria sense consultar res i que CiU és la principal responsable de tenir una xarxa privatitzada i inacabada per tan sols 3,8 Km, el cas més vergonyós a Europa. En aquest mandat van enganyar tothom, un cop més, forçant una comissió d’estudi per marejar i dilatar el que ja d’entrada no pensaven aprovar. Gràcies a Alberto Fernández per fer-nos riure a tots amb la frase que el tramvia és “comunismo sobre raíles”.

Al grup municipal de la CUP li donem les gràcies exactament pel mateix i per no fer cas als companys de Badalona, recordant-los a ERC i la CUP que el model de gestió que tant els preocupa no els ha suposat cap impediment per aprovar la línia 9 o les concessions d’autobusos en municipis on governen. Entenem que el finançament de l’obra que està proposant l’Ajuntament de Barcelona serviria per tenir més capacitat de decisió i de gestió a partir d’ara, recuperant part dels beneficis d’explotació en favor del transport públic. Gràcies per obrir la porta que l’ATM ho pugui licitar i concessionar a una empresa privada, com ja ha fet en el passat. A Ciutadans però, el lideratge de l’Ajuntament els sembla que és en nom d’altres: “No entenem per què l’Ajuntament ha d’actuar com a banc de la Generalitat”, ha dit Carina Mejías. Gràcies també a la Sra. Mejías per la seva visió metropolitana i la seva generositat. Gràcies també a Ciutadans per no complir l promesa de millorar l’accessibilitat del transport públic del seu programa.

En els agraïments també volem tenir unes paraules per a Barcelona en Comú i el PSC. Per un possibilisme mal entès han renunciat al projecte sencer, perfectament dissenyat i estudiat en la seva totalitat des de fa un any, que és el que necessita la ciutat i l’àrea metropolitana i pel qual portem tants anys lluitant. En el proper plenari es votarà el protocol amb l’ATM només del tram fins a Verdaguer, deixant la porta oberta a tornar a començar el debat i endarrerir de nou la connexió.

Gràcies a tots i totes perquè poc a poc ens van matant l’esperança que en aquest país la política pugui estar al servei de les persones. Per sort les entitats que formem part de la Plataforma, som plurals, cada dia sumem més adhesions i estem més mobilitzades. Seguirem fent visibles els morts i afectats per contaminació, denunciarem els privilegis del vehicle privat, reclamarem més transport públic i més accessible amb visió metropolitana i recordarem insistentment, també en les campanyes electorals que venen, les responsabilitats de cadascun dels partits en la situació que ens han deixat.

Els comentaris estan tancats.

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: